Dressade myskläder för lekfulla barn

Mia of Sweden skapar barnkläder för barn som gillar att klättra i träd, samla stenar och göra kullerbyttor. Vår filosofi är att barnkläder både ska vara superkomfortabla för att tillåta barn att röra sig fritt när de leker, såväl som klädda nog för att kunna bäras vid alla tillfällen.
Alla plagg är för alla barn. Kläderna är unisex och har influenser både från det industriella och det bohemiska. Snitten är intressanta för ögat och färgskalorna är naturliga med mycket struktur i materialen. Våra kläder är funktionella och fria från irriterande detaljer, så som kliande lappar och hårda, stela linningar. Ledorden har alltid varit skönt och naturligt och drivkraften har varit att skapa den där perfekta kombon av mjukis och välklätt.

Kollektionen är designad av Mia som själv har tre pojkar. 

"Mina killar gillade aldrig det traditionella utbud som fanns när vi skulle klä oss lite fina. Alla byxor kändes hårda eller var supertajta, och de enda alternativen upptill verkade vara hundra sorters blå skjortor. Det är därför jag har velat skapa kläder som känns både uppklädda och superkomfortabla på en och samma gång. Som klarar av fri lek."


Svensk slow design

Stilen och kläderna representerar slow design, dvs långsamt mode. Det är baserat på ett mer hållbart tänk kring kläder och konsumtion där designen är tidlös och avskalad för att kunna hålla år efter år. Plaggen är av hög kvalitet och klarar av att användas ordentligt, gärna av flera barn efter varandra. Kläderna är designade i Sverige och tillverkade i Kina under etiskt korrekta och kontrollerade förhållanden med svensk representation på plats under processen.  


Formex Design Talent

Hösten 2019 valdes Mia of Sweden ut som en av representanterna för Formex Design Talent, avdelningen för nya talanger där fristående designers väljs ut utifrån produkternas nyhetsvärde i idé och form.